OOGST Portretfotografie: Een op uw doelen gericht prive of zakelijke profielfoto

Vindt u een portret fotoshoot niet 1 van de leukste bezigheden? Of heeft u meegemaakt dat het resultaat toch niet is wat u verwachtte of nodig had? OOGST legt de nadruk op een prettige ervaring en foto’s die u zullen helpen uw doel ermee te bereiken. Met tevredenheidsgarantie. We werken niet in onze stijl, maar in de stijl die voor u nodig is. We besteden aandacht aan kleding, desgewenst visagie, houdingen, hoeken en gezichtsuitdrukkingen die u de beste uitstraling geven. Met verschillende stijlen voor bijvoorbeeld¬†een CV, artiesten profiel, Linkedin, een printafmeting, of social media.

U kunt kiezen voor een studio portret in Maarn of op een fotogenieke locatie uit onze database, of bij uw bedrijf. Inclusief mobiele licht oplossingen. Onderaan deze pagina vindt u als inspiratie een overzicht van de uit onze ervaring mooiste locaties voor (groeps)portretten op de Utrechtse Heuvelrug.

Onze portretfotograaf adviseert u naast locatie over fotogenieke kleding en desgewenst visagie. Alsmede over stijl verschillen voor bijvoorbeeld een CV, artiesten profiel, Linkedin of social media. #portretfotograaf

Algemene misvattingen over portret fotografie

  • “In de spiegel zie ik er beter uit”. Bij een goede portretfoto zijn mensen het meestal niet meer eens met die stelling. Ik zeg ook bewust een goede en niet een professionele profielfoto, want veel professionele fotografen letten te weinig op de doelen en fotogenieke mogelijkheden van de geportretteerde. In de spiegel vind je vaak dat je er beter uitziet doordat je met 2 ogen kijkt (3D), terwijl een foto met 1 oog is genomen. Je bent daar vooral aan gewend. Je neus kan bijvoorbeeld kleiner lijken door met 2 ogen te kijken. Veruit het belangrijkste wat een portretfotograaf goed moet doen is de juiste houding, hoek en blik bepalen, met op de voet gevolgd door goed licht. Met een bij de situatie passende portretlens. Dat is een lens die het onderwerp iets vlakker maakt ipv vervormt en verzachten en mooie achtergrondonscherpte mogelijk maakt.
  • “Ik maak gewoon een nette foto en dan maak ik er iets moois van met Photoshop”. Een goede foto kan beter worden met Photoshop, maar een middelmatige profielfoto blijft middelmatig.
  • “Een goede portretfoto kan toch in een minuutje gemaakt worden?” Dat zou kunnen. Echter, in minder dan 20 minuten worden de kansen sterk minder. Het beste licht, houdingen en blikken verschillen per persoon. Als je op zoek bent naar een paar sterke en bij jouw doel passende foto’s, dan is drie kwartier a een uur optimaal en 20 minuten het minimum. Op een mooie locatie of in onze studio uitgevoerd zullen de resultaten verrassend zijn.

Je kunt ook een fotoshoot kiezen helemaal voor jou of voor je artiesten portfolio: een Glamourshoot

 

De beste fotoshoot locaties op de Utrechtse Heuvelrug voor portretfotografie en groepsportretten

Vanuit ervaring met fotoshoots voor onze klanten hebben wij de beste fotoshoot locaties op de Heuvelrug voor u verzameld. De mooiste fotoshoot locaties op de Utrechtse Heuvelrug per stad / dorp
Voor buiten deze regio zetten we een locatiescout in uit ons netwerk, zonder extra kosten.

Foto bewerken

Naast het editen van foto’s voor oplevering, zorgt OOGST ook voor het editen, retoucheren en repareren van foto’s van voor portretfotografie uit je oude albums, van andere fotografen, voor editorial fotos in tijdschriften, particulieren en bedrijven.